flotesett-mugge-sukker-antikt-1899-arvegods-blomqvist
STUEN

Min aller første nettauksjon

  Annonse

brukt-design-stoler-gjenbruk-blomqvist

Husker dere intervjuet jeg gjorde med Lene Sagen og Maria Sun Hansen fra Blomqvist Nettauksjon for et års tid siden? Da hadde jeg nylig oppdaget den gigantiske godtebutikken for voksne via et fantastisk, tredimensjonalt keramikkmaleri på veggen til min venninne (farge-)Dagny.

Tekst: Anja Stang Foto: Anja Stang og Blomqvist Nettauksjon

Frem til da hadde jeg forbundet ordet auksjon med støvete antikviteter, hvite hansker og svindyre priser.

Jeg forstod raskt at lageret på Fornebu var et mekka for kunst- og interiørelskere; en gigantisk godtebutikk for voksne.

Likevel ble jeg blåst av banen da jeg besøkte det 2800 kvadratmeter store hovedkvarteret til Blomqvist Nettauksjon for første gang.  Kunst, tepper, møbler, lamper, vaser, smykker, klokker og antikke våpen i salig blanding. Jeg brukte tre timer der før jeg til slutt klarte å rive meg løs.

antikt-sverd-sabelbajonett-haandtak-i-bein-auksjon
Et av farfars antikke sverd med håndtak i bein.

Selv etter at internasjonale kanaler som eBay.com har gjort fenomenet auksjon relevant for en yngre målgruppe, fremstår fortsatt konseptet litt mystisk, særlig her hjemme. Dermed måtte jeg selvsagt teste det ut!

Antikke sverd og en blå hest

Som dere som besøker Greenhouse  jevnlig vet, flyttet jeg i fjor sommer fra 200 til 60 kvadrat, noe som innebar en skikkelig rydde- og salgsbonanza. Faktisk brukte jeg mesteparten av sommerferien på å selge møbler, klær, bøker, tilbehør og servise som «nye» Greenhouse ikke ville romme. Og det er mer der det kommer fra…

franz-widerberg-trykk-blomqvist-nettauksjonen
Dette fine trykket av Franz Widerberg var nummer 7 av et opplag på 12.

Fra den lett overfylte kjellerboden dukket flere antikke skatter frem: Fra sølvtøy fra 1800-tallet til et fargerikt hestetrykk av Franz Widerberg arvet av mormor.

Jeg avtalte innlevering og tok med skattene til mottaket (eller mekkaet, om du vil) på Fornebu, hvor to av ekspertene tok meg i mot. Blomqvist har nemlig én for hvert fagfelt, som kunst, møbler, smykker, lamper, tepper, porselen, sølv og våpen.

Og apropos våpen: Farfars antikke sverd som jeg nesten solgte for en hundrelapp på hagesalget sommeren 2019, viste seg å være en sabelbajonett og en Hirschfenger fra 1860-tallet.

Blomqvists våpenekspert vurderte verdien til mellom 1500 og 3000 kroner, og minsteprisen ble satt til 1000 og 1500. Begge ble solgt i første auksjonsrunde for 2100 kroner per stykk, tilsynelatende til samme samler. Stas!

Av totalsummen på 4200 tar Blomqvist 20% i salær, samt 200 kroner per objekt. Dermed satt jeg igjen med 2960 kroner som ble overført til kontoen min.

Kunsteksperten anslo verdien av trykket av Franz Widerberg til 3-4000 kroner.

Det var gøy å se hele 21 bud tikke inn i romjulen og årets første uke, før trykket ble solgt for 4300 kroner.

Det eneste som trengte en ekstra runde med litt lavere minstepris, var fløtesettet i sølv fra 1899 som gikk for 800 kroner til slutt.

flotesett-mugge-sukker-antikt-1899-arvegods-blomqvist
Fløtemugge og sukkerkopp i sølv fra 1899.

Slik kjøper og selger du på auksjon

Blomqvist er et auksjonshus for hele landet, med kunder over hele verden. På nettauksjon ligger prisene fra 1000 kroner og oppover, med en snittpris rundt 4000. I motsetning til «moren» Blomqvist Kunsthandel, som satte norsk auksjonsrekord i 2018 med salget av Theodor Kittilsens maleri Guldhornet for 12,8 millioner!

Alt Blomqvist selger er kvalitetssjekket og verifisert av en fagekspert, og de har totalt 15 av dem på huset.

Spesielt sølvbestikk, smykker og porselen er svært prisgunstig å kjøpe på auksjon kontra nytt.

Slik kjøper du:

  1. For å kunne by må du først registrere deg på Blomqvist.no.
  2. Finn drømmeobjektet ved å gå gjennom de ulike kategoriene.
  3. By i vei! Ved å legge inn et maksbud, byr auksjonssystemet på dine vegne så du slipper å sitte klistret.
  4. Betal og hent skatten din på Fornebu.

Her kan du lese mer om å kjøpe på auksjon.

interior-design-gjenbruk-auksjon-blomqvist-nettauksjon
Foto: Blomqvist Nettauksjon

Slik selger du:

  1. Få en vurdering av objektene dine ved å booke en fysisk avtale, ved å fylle ut et digitalt skjema eller eventuelt ved hjemmebesøk av en ekspert.
  2. Innlevering på Fornebu og signering av salgskontrakt
  3. Når objektet er solgt, får du en bekreftelse og oppgjøret utbetales 30 dager etterpå.

Her kan du lese mer om å selge via auksjon.

Min personlige erfaring er at nettauksjon er en morsom og enkel måte å selge arvegods og andre unike objekter på, og et supert og seriøst alternativ til andre gjenbrukskanaler hvor kvaliteten kan variere.

Ikke minst er det deilig at prosessen går av seg selv, og at du slipper å møte kjøperen eller sende i posten. Dette blir garantert ikke min siste nettauksjon!

solvskjeer-fra-1933-blomqvist-nettauksjonen-greenhouse-eco-gjenbruk
Sølvskjeer i munnen? Disse nydelige teskjeene fra 1933 ble solgt for 1000 kroner.
Visited 1 times, 1 visit(s) today

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Close
Velkommen!