GARDEROBEN

Gjenbruksglede og kjærlighet: Arven etter Alex

Vi fikk beskjeden en ettermiddag i januar: Vår kjære venninne Alex hadde gått ut av tiden. Det traff oss alle som en bombe. Så vondt og så uventet. 

Vennene hennes arrangerte en egen minnestund, og samlet oss i hennes leilighet. Der kunne vi snakke sammen og ta med oss noen eiendeler for å minnes Alex. Både Youna og jeg kom dit den dagen. Vi ble der lenge med de andre, bearbeidet og delte rundt vennskapene våre med Alex. 

Leiligheten skulle etter hvert tømmes for salg, og av ulike årsaker kunne ikke familien hennes komme over fra Sverige. Vennene til Alex stod i et stort dilemma.

Skulle alt bli sendt bort, solgt og
i verste fall kastet?

Marianne Haugli

Noen uker senere hørte vi fra en av Alex’ aller nærmeste venner at de hadde oppdaget en kjellerbod under befaring med megler. Boden var stappfull av vintage klær, smykker, gjenstander fra barndommen i Sverige og arvede plagg fra moren hennes. Det var enorme mengder klær, bøker og gjenstander. Alex viste seg å være en fashionista og samler av rang!

arvede-plagg-vakker-kvinne-greenhouse
Marianne med et utvalg av plaggene hun arvet av Alex. Foto: Youna Baupoux

I’ll be your mirror

De som hadde ryddet leiligheten trengte virkelig all den hjelp de kunne få, og fikk flyttet alt inn på kontoret sitt nede i sentrum av Oslo. Alle vennene til Alex fikk komme, og Youna og jeg kom dit mange ganger. Vi fikk ikke nok.

Bare det å gå rundt der, betrakte, berøre, prøve klær og plukke med seg ting føltes terapeutisk.

Det føltes som ren glede, omtanke og sorgarbeid: Å få muligheten til å hedre og minnes Alex gjennom å arve deler av
hennes liv.

Marianne Haugli

Jeg bruker klærne til Alex hele tiden, og flere av plaggene har blitt mine favoritter. Speilet er jeg også utrolig glad i, og vi har gjenskapt det samme bildet som Alex en gang tok av seg selv. 

i-ll-be-your-mirror-speil-vintage danser-marianne-haugli-patchwork-denim marianne-haugli-bamse-sol-arv

Patchworkjakken i denim er et av Alex’ fantastiske vintagekuppe, og den nydelige vintage sommerkjolen har blitt en favoritt. Den grønne herreskjorten med striper fra Yves Saint Laurent tilhørte hennes ekskjæreste.

Barna elsker den store bamsen fra barndommen til Alex, og de leker mye med de vakre steinene som hun brukte
i spirituelle seremonier.

Marianne Haugli

Den glitrende fløyelsvesten fikk Alex av Youna for noen år siden. Den er veldig i Alex’s ånd. Den gule silkeblusen og de crazy buksene tar jeg på meg hjemme når jeg vil føle meg fri. 

alex-arv-marianne-krystaller-steiner-vintage krystaller-magiske-steiner-modell-smil marianne-haugli-ysl-skjorte-arvegods vintage-kjole-syttitalls-stil-baerekraftig leopard-kjole-solsikker-sensommer-sol-modell silkebluse-syttitalls-bukser-sustainable-style marianne-haugli-vintage-kjole-sorg-glede-familie hippie-kid-rock-star-vest-cool-sustainable-style marianne-haugli-modell-danser-smykke-kjole-greenhouse

Om prosjektet

For både Youna og meg har tiden etter Alex døde vært veldig tøff, og ønsket om å skape dette prosjektet kom noen måneder senere. Jeg følte et veldig behov for å dele Alex’s minne og gi folk en anledning til å bli enda bedre kjent med henne. Hun var en stor ressurs i modellmiljøet gjennom byrået Heartbreak, og veldig mange satte enormt stor på pris på henne gjennom mange år. Alex var der alltid for oss alle.

Det ble etterhvert en selvfølge for meg å spørre Youna om å fotografere, da hun var en av Alex’s aller nærmeste. Vi har blitt godt kjent gjennom prosjektet i året som har gått.

I begynnelsen ønsket jeg nærmest å gestalte Alex; bli henne. Å prøve å sette meg inn hennes vesen, væremåte, ansiktsuttrykk
og bevegelser.

Marianne Haugli
hjerte-solbriller-gevir-skinnjakke-vintage-stil

Det ser man i bildene med speilet og hjertesolbrillene. Ettersom vi hadde flere runder, og sorgen gikk mer over til glede, gled det naturlig over til en feiring av Alex.

Spesielt på siste session i høst hadde vi det fantastisk sammen. Vi jobbet mer rundt kjærligheten vi føler for Alex og gleden over å tenke på henne hver gang vi ifører oss noe vi fikk arve.

alex-arv-stil-vintage-baerekraftig-stil

***

Marianne Haugli er danser, modell og koreograf gjennom 20 år. Pedagog, produsent og prosjektkoordinator som elsker familien sin, mat, musikk og kunst.

Youna Baupoux er fotograf og modellagent. Hun kom til Oslo fra Paris i 2010 og elsker roadtrips, konserter, katter og planter. 

Alexandra Bothorp fra Stockholm var booker i Heartbreak Model Management. Hun ble bare 38 år gammel. 

 

Visited 9 times, 7 visit(s) today

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Close
Velkommen!