sebastian-unrau-forest-light-sol-lys-skog-unsplash
UTEROMMET

Kort om å reise kort

Mamma stanser bilen et par kilometer unna barndomshjemmet mitt, og ber meg bli med henne inn i skogen en tur. Granleggene hilser oss ikke velkommen. Tvert imot; møkkete av biltrafikken, med grå visne grener som stikker ut, som pigger ute. Dette er en mur. Hva i alle dager skal vi her?  Vi skal visst inn i skogen, men det er utilgjengelig.

Tekst: Tove Elise Ihler Foto: Unsplash

Har det klikket for mor? Av erfaring vet jeg bedre, så jeg blir med på den originale stoppen. Bak den tykke granmuren kommer vi ganske enkelt inn i et eventyr. Her er det høy skog og lysende grønn mosebunn. Den grå, skitne granveggen gjør virkelig jobben sin her, for vel inne er det merkelig stille fra bilveien. Trekronene utgjør et tak, og et og annet sted siver solstrålene ned.

Det hele er så overveldende instagramvennlig at jeg helt glemmer å ta fram mobilen. Mamma vil vise meg to store møllesteiner som ligger igjen i den klukkende bekken et stykke inn – etter mange år med felles bruk i bygda. Jeg trår varsomt inn på det grønne gulvet.

sebastian-unrau-forest-light-sol-lys-skog-unsplash
Og – du tar med deg søpla di når du drar. Det har mamma sagt. Foto: Sebastian Unrau / Unsplash

Tilbake i bilen begynner jeg å fantasere. Vi må tipse en av de to nyforlovede i familien om dette stedet! Tenk å plassere ut et rundt, lite bord, to stoler, hvit duk, et jordbærmåltid. En eventyrlig grønn date, en virkelig overraskelse – helt, helt nært. Hvem ville forvente noe slikt her inne?

Forest bathing

Eller hva med å ta med en flokk venner på det nye nå – Shinrin Yoku – japansk skogbad? Nå tar jeg fram mobilen. Pinterest flommer over av vakre inspirasjonsbilder av så mye man kan bruke denne vakre skogsflekken til.

Med søkeordene forest wedding, woodland dinner, forest bath dukker bildene opp. Dette er bra!

Verden trenger å se slike kortreiste plasser, og hva de kan brukes til dersom vi bruker hodet og kreativiteten en smule.

For de fleste er det mer tilgjengelig og inviterende å taste oss inn og kjøpe en opplevelse på nettet når vi vil bryte med hverdagen. Forlokkende bilder florerer der; strender uten mennesker, et nydelig gammelt bygg i bakgrunnen, en åker av solsikker, et gammelt slott, et nydelig dekket bord på balkongen. Åpenbart verdt å gå videre inn i, den herligheten der. Vi vet jo av erfaring at det er annerledes når vi kommer dit, men vi går på – hver gang.

marina-grynykha-jordbar-strawberries-piknik-unsplash
Hva med en enkel piknik i skogen i vår? Foto: Marina Grynykha / Unsplash

For hvem sier at du får den folketomme stranda, det nydelige bordet og den gode stemningen med kjæresten din? Kanskje det blir masete og slitsomt, og forventningene gjør at det går i ball? Hjemme har du litt mer kontroll, du kan slappe av og kan enkelt styre omgivelsene skulle det oppstå et problem.

Jordkloden imponerer, og er fantastisk overalt. Alt den virkelig trenger nå, er at vi oppdager og lærer oss å nyte de nærmeste eventyrene.

Vi kan skape de store opplevelsene helt nært. Den magiske skogen min kunne vært hvor som helst i Norge, en liten sykkeltur unna deg akkurat nå.

Tusen takk for turen og øyenåpneren, mamma!

Visited 5 times, 5 visit(s) today

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Close
Velkommen!