oppvasksaape-universal-cleaner-sjampobar-greenhouse-indo-naturals
BADET

Indo Naturals: Grønn gründerbedrift med nakne nyheter!

  Annonse

oppvasksaape-universal-cleaner-sjampobar-greenhouse-indo-naturals
Splitter nye, emballasjefrie og probiotiske favoritter! Foto: Anja Stang

Jeg er stolt av å presentere et norsk zero waste-merke med god karma i alle ledd, som lager deilige og miljøsnille produkter. Ta vel i mot Indo Naturals!

Jeg møtte gründer og CEO Fredrik Kondrup, som er fra Nesodden, da han tok kontakt i kjølvannet av #etiskdugnad i vår. Dugnaden handlet om å belyse firmaer som strekker seg langt for å bedre arbeidsforholdene for utsatte grupper, og dette firmaet tikker definitivt alle boksene:

Fra merkenavn og emballasje til selve produksjonen, gjør Indo Naturals en stor innsats for vanskeligstilte indiske kvinner.

revival-set-kurv-palmeblad-indo-naturals-zero-waste
Heldige meg fikk teste hele Revival-kurvsettet til Indo Naturals! Foto: Anja Stang

I tillegg er produktene probiotiske, inneholder eteriske oljer og ayurvediske urter som har unike og legende egenskaper. Eskene er laget av resirkulert papir og kan gjenbrukes, komposteres eller resirkuleres. De vakre geometriske mønstrene er tilknyttet Indo-regionen. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene!

– I vår modell hjelper landlige India oss i Europa å oppnå en mer bærekraftig hverdag, mens forbrukeren gir tilbake gjennom å skape arbeidsmuligheter og håp om en bedre hverdag i deres liv. På denne måten kan vi sammen leve liv som bidrar til både rene hav og en rettferdig verden, oppsummerer Fredrik.

Plastfritt og probiotisk

Indo Naturals utvikler plantebaserte og veganske zero waste-produkter som produseres sosialt i India, med ingredienser dyrket lokalt. De fleste ingrediensene kommer fra mindre gårder, rett fra naturen eller produsentenes egne småbruk. Flere av produsentene er tilknyttet programmer som hjelper kvinnelige arbeidere å bli økonomisk uavhengige.

Wild Ideas er et slikt program i innlandet av staten Tamil Nadu. Sårbare kvinner fra hele området har kommet sammen for å i fellesskap lage naturlige produkter. – Kvinnene lærer hverandre opp i forskjellige oppgaver og skifter på å lede arbeidet. Den lille gården er full av smil, positiv energi og håp, forteller gründeren.

wild-ideas-trust-fabrikk-team-indiske-kvinner-indo-naturals
Teamet som jobber med Indo Naturals. For noen vakre farger og ditto smil! Foto: Wild Ideas Trust

Indo Naturals første produkter er probiotiske såpestykker til hår, kropp, ansikt og kroppsskrubber, såkalte loffaer. Og siden stadig flere får øynene opp for plastfrie produkter, er businessmodellen både smart og miljøvennlig.

Merkets aller mest spennende nyhet er de nærmest alene om her til lands: En effektiv universalsåpe som er ypperlig til håndoppvask!

probiotisk-universalsaape-oppvask-naken-emballasjefri
Jeg har testet den probiotiske oppvasksåpen og er en stor fan! Loffaene kan også brukes som oppvasksvamp.

Fem nakne favoritter

For et par uker siden mottok jeg en nydelig, håndflettet palmebladkurv med hele serien, og var en av de første til å teste produktene.  Conscious Explorer er en kombinert kroppssåpe og sjampo som dufter friskt av sitrongress, peppermynte, nellikspiker og aktivert kull. Den passer spesielt godt for menn, så dere karer kan bare glede dere!

Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg liker hele serien, men her er GreenHouse’ fem favoritter:

wild-ideas-trust-universal-cleaner-indo-naturals
Stolt teammedlem med universalsåpen. Foto: Wild Ideas Trust
  1. Universal Cleaner med såpebær, sitrusskall, tamarind og acai er en så spennende nyhet at den måtte få en førsteplass på lista! Konseptet oppvasksåpe i fast form, etisk produsert via et program som styrker kvinners rettigheter, er virkelig genialt. Dessuten er den kubeformede såpen dekorativ på kjøkkenbenken. Såpen er svært konsentrert og drøy i bruk, og egner seg til alle materialer og overflater. Og veldig kult at det går an å bruke en loffa som oppvasksvamp!
  2. Floral Detox shampoo bar inneholder grapefrukt og geranium, og har en deilig konsistens og mild duft. Jeg har hittil kun brukt den etterfulgt av balsam, men skal prøve den alene snart.
  3. Herbal Refresh shampoo bar med peppermynte og lavendel dufter utrolig forfriskende og det gikk fint å bruke den uten balsam. Vanligvis er jeg ikke så glad i lavendel, men denne kombinasjonen er utrolig fresh og deilig! Og siden «alle andre» elsker lavendel, spår jeg en bestselger…
  4. Essential Meditation body wash bar med sandeltre og røkelse har deilig, glatt konsistens og dufter mye mildere enn det høres ut.
  5. Balancing Scrub body scrub bar har den beste duften av alle produktene, spør dere meg, takket være kanel, appelsin, kaffe og valnøttpulver. En mørk og varm duft, nesten litt julete? Kaffen og de små bitene av valnøttskall gir en subtil peelingeffekt. Selv trenger jeg litt sterkere skrubbeeffekt, men jeg digger duften og gleder meg til å bruke den som kroppssåpe gjennom hele vinteren.
kroppsskrubb-sjampobar-kroppssaape-indo-naturals-favoritter-greenhouse-eco
Såpe du nærmest kan spise! Floral Detox sjampo, Essential Meditation kroppssåpe og Balancing Scrub. Foto: Anja Stang

Miniguide til riktig bruk

Mange tror at sjampobarer og såper skal gnis rett på håret eller huden, men i følge Fredrik er det en misforståelse som verken er bra for håret eller produktenes levetid. Her er en liten guide til hvordan vi best kan bruke og oppbevare våre nakne venner:

  • Hovedregelen: Det er skummet som skal benyttes, og såpene til Indo Naturals skummer naturlig godt – helt uten SLS (som selv Svanemerkede såper gjerne inneholder) eller annet «juks».
  • Sjampobars: Fukt håret, gni såpen mellom hendene og masser skummet inn i hår og hodebunn. Skyll godt. La såpen tørke, gjerne på en egnet skål eller avkuttet loffa.
  • Universalsåpen: Gni en fuktig oppvaskbørste eller svamp over såpen. Hvis du oppbevarer den i en såpekopp, kan du dyppe børsten direkte i såpevannet som samler seg. Tørker du den mellom hver bruk varer den lengst.
  • Kroppssåpene: Ett såpestykke tilsvarer tre liter flytende såpe, så denne sparer ekstra mye plastemballasje! Gni såpen lett på en loffa, mellom hendene eller rett på kroppen, og la tørke etter bruk.
  • Ansiktssåpen: Den søte, lille «sylinderen» kan rulles mellom fuktige hender eller rett på ansiktet. Skyll ansiktet med lunkent vann før du klapper huden tørr og påfører asiktsolje eller -krem.
facial-cleanse-lavendel-aktivert-kull-teatree-indo-naturals-zero-waste
Den søte ansiktsvasken med teatreeolje, lavendel og aktivert kull gir et mykt skum og en frisk følelse. Foto: Indo Naturals

Dere finner alle settene med produkter, inkludert loffaer og palmebladkurver, i nettbutikken IndoNaturals.no.

Som resten av konseptet er også prisene svært sympatiske, og koden greenhouse10 gir 10% rabatt ut september.

GreenHouse og Indo Naturals har også en helt ny og veldig spennende type samarbeid på gang, som dere får vite mer om i neste del. To be continued…

herbal-refresh-sjampobar-shampoo-bar-zero-waste
Herbar Refresh sjampobar med peppermynte og lavendel gir håret en superfrisk nyvasket duft. Foto: Indo Naturals
Visited 1 times, 1 visit(s) today

Kommentarer (0)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Close
Velkommen!